2011-05-31

Vår=sommar, tiden går för fort..Ska vi hinna med??, Växtmarknad

Oj vad fort dagarna försvinner?? Eller är det bara jag som INTE hinner med?? Någon skrev på sin blogg att man MÅSTE få komma ut i trädg. varva ner o bara NJUTA o det gjorde vi i går kväll så jag missade måndagens sista rapport i Humlebackens Vårteckenutmaning Ja, ja det var ju inte 1:a ggn jag missa, men den sista för i år Nu har ju verkligen Sommaren gjort sitt inträde HÄR hos mej iaf. På bilden nedan "lyckades" jag ta ett dåligt foto av våra kära Sädesärlor-en av 2 ungar sitter på fåg.badskanten bl alla stenarna. VISST ÄR DET SOMMAR !!! I måndags var vi ner på Hembygdsgården o "jobba" lite och även där på sjön, simmade svanparet med 4 ungar. Fick bara mamma med ungar på lite håll. När jag närmade mig kom herr Svan simmande IN mot land,mot mej, och mamma med barn fick väldigt bråttom att simma utåt. Buskarna t.vänster växer på en liten ö, där hon har legat o ruvat- o nu försvann hon snabbt bakom ön.. Hoppas han kan vakta dem för farligare rövare än mej med mina kameraskott??
I trädgården har mången blomma, naturligtvis blommat
över- men även en sådan är ett underverk.Det blir många
foton, men när ska man fixa dem i datorn?? När ska man hinna
blogga?? när ska man???
DET KOMMER SÄKERT ATT BLI BLOGGUPPEHÅLL NU-
eller JAG LOVAR INGET BESTÄMT... Men nu vet ni, att hörs jag
inte av här så kanske ligger jag på gräsmattan o bara NJUTER
Jag har Skånes finaste gröna,täta gräsmatta /Gubbens ögonsten-
klippes med handjagare, gödslas o putsas, DEN ÄR FIN,
o det blommar runt om i rabatterna.
JAG NJUTER VERKLIGEN AV DETTA-FULLT UT-
Ni får gärna vara avundsjuka på mej- o är ni ute på turné
i Skåneland o har en liten stund över är Ni så välkomna
till oss. Vi kan alltid fixa en liten kaffeskvätt!!
Nu på söndag den 5 juni är det
VÄXTMARKNAD här i Vinslöv
Det är ner på Hembygdsgården o där är ni också så välkomna
att titta in o köpa "billiga", fina o även lite ovanliga växter
Nedan en bild fr förra året, då Monica m bloggen Pepparbacken
sålde, men i år ska hon komma hit o köpa..??
Det är min dotter- så vi ska tillsamman göra fynd??
Försäljning sker mellan 13-16..
Nu ska jag ut i trädg.el. rättare sätta mej på altanen, njuta
fågelsången o BARA TITTA på fägringen....
Ha det nu så bra alla mina härliga bloggkompisar--
måste tacka för alla goa komentarer och
Vill så gärna skicka Er allt det sköna så det lär nog inte dröja
så värst länge innan jag är här igen??
STORA STORA SOMMARKRAMEN
NINNE

2011-05-26

BARA STRUL.. Jag VILL komment. Inget som jag VILL??

Allt trevligt som Ni gjort o skrivet---JAG VILL ge er mina komment..... Här är min förklaring iaf. Tack till er som varit inne hos mej o satt en tass......... Kanske är ni många fler, som också vill men inte kan?? Jag hänger med iaf nu- Ni får ha det gott så hoppas vi på bättring Ninne ps. Det gick visst som anonym??

2011-05-24

Äntligen! Hej på er alla goa kompisar!!Se min Dagsvärmare--Meen var blev våren av idag??

Ja, så äntligen kan jag se vad jag skriver......... Jag har blivit opererad för starr i ena ögat o det blev till att överge datorn i ngr dagar. Tassat omkring i trädgården har jag gjort o suttit många stunder o bara tittat på fåglar o blommor. Det har hänt massor o jag tänkte att nu får jag fixa till lite vackert för er andra att kika på ?? Det var lovat en mulen dag med risk för lite regnskurar- perfekt för bloggande?? Satte mej här o först var det att välja kort o fixa till dem--- jag skulle vilja delge er mycket mycket mer. meen varför får man inte precis som man vill?? Jag hann aldrig börja inlägget TACK O LOV- för jag vill inte ha datorn igång när det ÅSKAR......... Här ser Ni vad som blev!!!!!!!!!! Det vita är Hagel De sista tulpanerna blommade så fint- jag vet inte hur de ser ut nu?? /längst bak/ Men nu till foton.......... I går ropade gubben på mej--kom kom -- Har du sett så fin Vad kan det vara?? Tror ni kameran låg i fickan?? In o hämta o TÄNK !! Hon stannade kvar!! VEM?? Jo,, en Humlelik Dagsvärmare Har gogglat o grejat innan jag fann henne, o förstår varför hon satt kvar så länge. De lägger sina ägg på Kaprifol-där sitter hon.
Här är en som inte satt kvar länge....
Jag har nog tagit 50 bilder på denna holk..
De sista dagarna har det varit ett härligt ståhej,
Ibland har det nästan blivit kollision. I början signalera
hanen innan han dök in, men sista dagarna har det
inte varit tid att kolla först.... Hoppas de inte fryser nu-
baara 8 grader ute..Hur många ungar?? Ska vi få se dem
komma ut genom hålet?? Det är såå facinerande!!
Så till lite av BLOMPRAKTEN- SE o NJUT----klickbara bild.
Denna svarta Cornuta trodde jag inte hade klarat
sig i vinter-- men oj så glad jag blev. Denna Iris och Klinten är "gamla" fr min Mor o de
sprider sig gladeliga, men jag jag tycker de är så vackra-
o så är det ju minne....
Jaha det blev INTE den rosa Aklejan,
den får komma en annan gång.
Jag kan inte ta bort denna?? Nu får Ni ha det såå gott--
vi tror väl att hagelstormen inte fördärvade ALLA våra
små KÄRINGAR där ute, så vi kan fortsätta att njuta.........
Känner att ögat - ja hela jag behöver stänga ner för idag
Gubben ska lägga sig o vill hjälpa mej att droppa..
GOD NATT på ER / jag ska läsa bloggar imorg.
JÄTTEKRAMEN
NINNE

2011-05-08

Sol o blåst-bra uteliv-Vårsommar kom tillbaka

Så har värmen kommit tillbaka. Just nu ligger det över 14 grad. Kl.½11 alltså..Vinden har mojnat o eftersom vi har vattnat ikväll så doftar det Gudomligt ute.. Häggmispeln blommar så fint Denna röda är ett stort träd-lite rosa snö blåste väl av idag? men doften finns kvar... Den lilla fina Vår-anemonen har slagit ut Den får bli veckans VÅRhälsning till alla så förbereder vi oss för en ny SKÖN vecka Jag skulle visa fler av mina blomster- men det stular--Har såå många tulpaner-Gullvivor- Fotblad Pionknoppar,, osv........ Jag ger upp---- DET GÅR INTE.. som jag vill Har en vecka framför mej med en hel del att göra??? Ska fota skolbarnsbesök i vår hembygdsgård + läkar.besök mm Alltså , blir det väl si o så med bloggandet men kanske kan det bli ngt.??? Ni får iaf ha det riktigt GOTT I GOTT nu.. Vädret ska ju bara bli bättre -- o det är sååå NJUTBART NU Vi får ut o SE HUR DET VÄXER-- för visst kan man det. Stora KRAMEN på er alla NINNE Fler vårtecekn i Norden http://humlebacken.blogg.se/2011/february/deltagarlista.html ps. Jag har hunnit m ngr av era inlägg- men inte orkat komment. Ska försöka bättra mig där. Ds

2011-05-02

Hoppsan-Vårteckenutmaning!! O NY månad-Sköna MAJ

Sköna Maj välkommen till vår bygd igen osv. MEN det var redan i april som Våren snabbt övergick till Sommar--- Kanske lite tur nu att tempen har sjunkit ner till ensiffriga tal o nattfrost här nere igen- Vi vill så gärna njuta VÅRENS fröjder lite längre tid .... o det kan vi KANSKE göra nu?? Tråkigt är det förståss att behöva ta till dubbla tröjor, vantar osv. men det är väl så att säga --gilla läget-- Magnolia o körsbärsträd blommar för fullt och slånbuskarna låg som en vit snödriva under de ljusgröna trädkronorna Vackert I går den 1.a maj blev det ju så kallt o här kom tom lite regn. Gubben for ut med gödning-- VAD HÄNDE? Det slutade regna- men idag är det gott om svarta moln igen så vi hoppas på lite mer regn ??? Det behövs!! Det kan väl gärna regna, när det ska vara så kallt?? Man måste ju nästan hålla sig inomhus såå!! Nu går vi alltså tillbaka till VÅRkänslor??? även hos oss i Skåne och vill Ni kolla vårens framfart för övriga Norden Gå in på http://humlebacken.blogg.se/2011/february/deltagarlista.html o upplev hur det står till.... Jag får nog tid att kolla lite mer- om det nu ska vara så här kallt... Det är inget nöje att vara ute i trädgården?? på Era bloggar också-- tack för ni tittar in till mej iaf. Värmande KRAM NINNE